Filter

Toont alle 48 resultaten

De leukste wijncadeaus

Geef de zelfbenoemde vinoloog uit jouw vriendengroep een origineel wijncadeau. Wij hebben de mooiste wijncadeaus.

Wijn

Er is niets zo lekker als een koud glaasje rosé bestellen op het terras tijdens een warme middag in de zomer. Of ‘s avonds een spannend boek te lezen met een heerlijk glas rode wijn. De echte wijnliefhebber heeft voor elke gelegenheid een type wijn. Voor deze mensen heeft Cadeau.nl prachtige wijncadeaus geselecteerd.

Wijn is een alcoholische drank gemaakt van druiven De hebt duizenden soorten wijn door de verschillende druiven en productieprocessen. Wij categoriseren wijnen vaak in: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijnen als Champagne. In een restaurant heb je vaak nog de keuze uit een droge of zoete versie. Er is ook een categorie versterkte wijnen, daaronder valt port, sherry en vermout. Jouw martini is dus eigenlijk gewoon wijn!

De beste wijnen komen uit wijnstreken die binnen een gematigd klimaat vallen. Dit zijn echte wijnlanden als Italië, Spanje of Frankrijk. Ook in Nederland neemt de wijnbouw toe.

Als je alles weet over wijn mag je jezelf vinoloog noemen. Een slijter is een vinoloog die wijnen verkoopt aan de consument. Een sommelier is een ober die is gespecialiseerd in de combinaties tussen gerechten en soorten wijnen. Het is dus een vak apart!

Wij maakten een selectie van de meest bijzondere wijncadeaus. Laat je inspireren door onze selectie wijnhouders, kurkentrekkers en karaffen!