Filter

Resultaat 1–60 van de 180 resultaten wordt getoond

Valentijn is dé kans om indruk te maken op jouw stille liefde. Maar ook als je al jaren samen bent met je geliefde mag je best eens wat romantisch doen. Verwen daarom jouw man, vrouw, vriend of vriendin met een mooi cadeau op Valentijnsdag. Wij hebben de meest romantische Valentijnscadeaus voor jou geselecteerd.

Valentijnsdag: de dag van de liefde!

Op 14 februari is het weer zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. Op deze dag geven geliefdes elkaar Valentijnscadeaus, zoals bloemen, parfum of neem je elkaar mee naar een mooi restaurant of die ene lieve film. Ben je stiekem verliefd op die leuke collega of die onweerstaanbare buurman? Valentijnsdag is ook de dag dat geheime aanbidders hun hart kunnen laten spreken door anoniem een Valentijnskaart te versturen. En je valt extra op als je er een leuk Valentijnscadeau bij doet.

Valentijnscadeaus voor je geliefde

De kleur van de liefde – rood – is al weken voor Valentijnsdag in de etalages te bewonderen. Hartjes, knuffelberen en chocoladerepen zijn niet aan te slepen. Winkels halen je op deze manier over om ook mee te doen aan dit romantische circus. Zet die eerste stap in de richting van degene op wie je heimelijk verliefd bent: niet via Facebook, maar romantisch met een handgeschreven kaart en een cadeautje erbij. Op kerst na worden er rond Valentijnsdag de meeste handgeschreven kaarten verstuurd.

De geschiedenis van Valentijnsdag

Valentijnscadeaus zijn iets van de laatste tijd, maar de oorsprong van Valentijnsdag gaat eeuwen terug. In een paar musea over de hele wereld worden eeuwenoude Valentijnskaarten en – brieven tentoongesteld. Dit bewijst dat Valentijn niet iets van de laatste jaren is. Er gaan verschillende verhalen de ronde hoe 14 februari de dag van de liefde is geworden. De geschiedenis van deze dag is net zo mysterieus als een liefdesbrief zonder afzender. Wie was die Valentijn naar wie deze dag is vernoemd? Is het de dag van het vruchtbaarheidsfeest Lupercalia, heeft het toch iets te maken met bisschop Valentijn en welke rol speelt Cupido? Er zijn vele mysteries rond deze romantische feestdag. Wat geen mysterie is? Dat jij je lief gaat verrassen met mooie Valentijnscadeaus.

Zorg ervoor dat jouw liefde geen geheim is! Bestel een lief Valentijnscadeau op Cadeau.nl.