Filter

Resultaat 1–60 van de 65 resultaten wordt getoond

De mooiste koffie en thee cadeaus

In sommige culturen is het drinken van koffie en thee een heel ritueel en ook voor ons Nederlanders wordt het steeds belangrijker. Wij hebben de leukste cadeaus voor de echte koffie- en theeleut.

Koffie en thee

Melk en suiker of liever zwart? Koekje erbij? We hebben een behoorlijke koffie- en theeleut cultuur. Bij het ontbijt, om de werkdag op te starten, een kopje zodat je niet in slaap valt in de middag en ‘s avonds één om bij te komen.

Koffie wordt gemaakt van de zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd. De koffiebonen worden gedroogd en geroosterd. Koffie komt oorspronkelijk uit Afrika, maar is langzaam ontdekt en vervoerd naar alle andere continenten. Men kwam er daardoor achter dat koffieplanten ook goed in Azië en Zuid-Amerika groeide en zo kwam de huidige koffie-industrie op gang.

Je kunt koffie op smaak brengen met onder andere melk, melkschuim, cacao of suiker. De verschillende combinaties hebben Italiaanse namen als cappuccino, latte machiato en espresso.

Thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant en komt oorspronkelijk uit Azië. Thee maken is ontzettend simpel: kook water en giet het in een theepot, laat je theezakje erin hangen en na een paar minuten heb je thee. Hoe langer je het theezakje er de pot hangt, hoe bitterder de thee wordt. Wil je een iets sterkere theesmaak dan kun je een thee-ei vullen met verse thee of verse munt mee laten koken. Kortom, er zijn talloze manieren om thee te maken die je echt lekker vindt.

Verwen de theeleut met een origineel thee-ei of de koffaholic met een leuke mok. Wij hebben de leukste koffie en thee cadeaus.