De mooiste cadeaus voor Vaderdag

De vaders van deze wereld verdienen natuurlijk iedere dag een cadeau. Maar Vaderdag is dé gelegenheid om je vader te verrassen met een mooi geschenk. Wij hebben de leukste cadeaus voor de beste vaders.

Top 5 Vaderdagcadeaus

Origineel Vaderdagkado

Vaderdag is de dag dat we de waardering voor onze vaders uiten. Op deze dag worden vaders in het zonnetje gezet. In Nederland wordt Vaderdag de derde zondag van juni gevierd met een ontbijtje op bed en een leuk en creatief kado.

Volgens de verhalen werd de eerste Vaderdag organiseerd in Fairmont, West Virginia (Verenigde Staten) in 1908. Organisatrice Mrs. Grace Golden Clayton wilde met deze dag de 210 overleden vaders eren die een aantal maanden daarvoor waren overleden tijdens een enorme mijnramp. De viering bleef echter bij één keer.

Alle krediet van Vaderdag ging echter naar Sonora Dodd uit Spokane, West Virginia. Zij werd geïnspireerd door Anna Jarvis’ actie om Moederdag op touw te zetten en vond Vaderdag twee jaar later opnieuw uit. Vaderdag werd geen officiële feestdag omdat het Amerikaanse Congres er niet samen uit kwam. Vaderdag werd vergeten tot 1972. President Richard Nixon maakte de dag eindelijk officieel en Vaderdag was een feit.

Tussen 2000 en 2010 werden er een aantal acties op touw gezet rond Vaderdag. Verschillende actiegroepen vonden Vaderdag de meest geschikte dag om de emancipatie van vaders aan de kaak te stellen. Zij pleitten voor meer gelijkheid in het ouderschap.

Vandaag de dag wordt Vaderdag bijna over heel de wereld gevierd. In Nederland vieren we het bijna hetzelfde als Moederdag. Kinderen maken op school een knutselwerkje zoals bijvoorbeeld een papieren pennenbak of een geschilderde stropdas. Ook het ontbijt op bed wordt voor papa gemaakt. Een eitje, sinaasappelsap en een cadeautjes maken papa’s dag compleet. Het is een dag waar je je vader ontziet en in het zonnetje zet.

Na de kindertijd wordt Vaderdag nog steeds gevierd. Mensen gaan op bezoek bij hun vader of schoonvader en brengen een cadeautje of wat lekkers mee. Dit vaderdagcadeau is misschien wel het meest moeilijke cadeau van het jaar om uit te zoeken. Wij helpen je daarbij door een aantal bijzondere Vaderdagcadeaus te selecteren.