Filter

Toont alle 5 resultaten

De leukste klokken

Weinig objecten waar je zo vaak naar kijkt: de klok! Wij hebben de mooiste voor jou geselecteerd.

Klokken

Van een klok kun je aflezen hoe laat het is. Je hebt analoge klokken en sinds 1984 ook digitale klokken. In een klok zit het tijdmechaniek, oftewel het uurwerk. Een uurwerk is ook een synoniem voor horloge, een klok die je om je polsen draagt.

Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat je de tijd alleen van een traditionele klok af kunt lezen. Nu is overal elektronica dat de tijd ook bijhoudt. Denk bijvoorbeeld aan je mobiel, magnetron, wekker of computer. Weet je niet zeker of je klok goed loopt? Kijk dan even op teletekst, dan weet je het zeker.

Vroeger waren er geen klokken, toen werd de tijd op andere manieren gemeten. Denk bijvoorbeeld aan een zonnewijzer of zandloper.

Je hebt veel soorten klokken. De bekendste is een gewone wandklok, een klok die aan de muur is bevestigd. Een andere bijzondere klok is de koekoeksklok, een slingerklok die de uren aangeeft door middel van een koekoek die elk uur uit zijn huisje komt en ‘koekoekt’ hoe laat het is. Wees gerust, de koekoek is niet echt hoor!

Twee keer per jaar moeten we een klok verzetten naar de winter- en zomertijd. Wie dit vergeet is de klos en komt op maandagochtend een uur te laat of te vroeg op werk! Een klok is dus een goed cadeau voor iedereen die dit wel eens vergeet of vaak te laat komt. Wij stelden zorgvuldig een selectie samen van bijzondere klokken.